FÖRLOSSNINGEN DEL 1

Kommer dela upp förlossningen i 3 delar då det finns mycket att skriva så det inte ska bli för långt för er att läsa. OBS för er känsliga LÄS INTE! hehe nej men så farligt är det nog inte. Det är precis som alla säger, det är det VÄRSTA samtidigt som det BÄSTA. Jag minns hur irri jag blev när folk sa ”asså det går inte att beskriva” VADÅ GÅR INTE? Men nu förstår jag verkligen. & JÄKLAR var grymma vi tjejer är som orkar en förlossning. Helt sinnes! Jakob får vara med och hjälpa mig beskriva då vissa delar av förlossningen minns jag knappt (tack Gud för det) Kanske är en aning luddigt och flummigt men det är svårt att strukturera upp en sådan här händelse, men fråga annars så kan jag förklara:)

Men som sagt en förlossning är SÅ individuellt och hur det blir för en annan kan ingen veta, mina bästa tips är: ANDAS, ta det som det kommer och följ med kroppen.

Då kör vi! DEL 1

Igångsättningen och McDonalds ballongen 

Jag hade ju varit inne på kontroller eftersom jag tyckte att Eira rörde sig lite, sista kontrollen sa barnmorskan: ta med väskorna på fredag vid kontroll ifall ifall. Ähhh tänkte jag, här blir ingen igångsättning (jag hade hört hur ont det skulle göra så ville helst slippa detta) Fredagen kom, vi packade in väskorna och åkte in i tron om en kontroll och kanske en hinnsvepning om vi hade tur (detta var på BF dagen den 4 december) Läkaren tyckte att hennes hjärtljud var låga och att hon rörde sig lite, nu i efterhand så sov hon antagligen men där och då bestämde läkaren att det var dags för henne att få komma ut, ifall något skulle vara fel så är det bättre att vara på utsidan. DEN chocken….från att tro att man ska hem och träffa sin syster till att bli igångsatt..undersökning gjordes och jag var mogen och öppen 1 cm. Läkaren sa ”ja vi sätter igång dig med en ballong som ska frigöra hormoner som sätter igång öppningsskedet” Min reaktion var: VA hur ska ni få in en ballong i min snippa? (jag såg framför mig att dom skulle köra upp en McDonalds ballong typ) Men det är som en slang och sedan när den är i mig häller dom i koksalt som gör ballongerna större. Nu skulle ballongen sitta i min tills den trillade ur och jag skulle då vara öppen 3 cm ca och de kunde ta hinnorna. Det tog ett helt dygn och under detta dygnet hade jag en rejäl mensvärk i ryggen detta trodde jag var värkarna….HAHAHA kanske tur att jag inte visste vad som komma skulle….

VATTNET GÅR

Ballongen åkte inte ur så dagen efter på lördagen den 5 december drar barnmorskan ur ballongen. Hon undersöker mig och YESSS jag var öppen 3 cm och hon kan alltså ta hål på hinnorna. Hon varnar mig att ”så fort vattnet går kan värkarna sätta igång” jaja jag har ju klarat av en heeel natt med värkar.. eller.

Hon för in en lång pinne med en liten krok på och rör om och plötsligt rinner det varmt vatten från mig. Efter någon timme blir värkarna intensivare och rejäla, jag får knappast någon paus alls, kanske 1 minut. Nu börjar det göra ont och jag tänker att ja det är såhär ont det ska göra. Hon tappar upp ett bad och vattnet börjar sakta fyllas på..Jakob fläktar mig och ger mig saft om vartannat. När vattnet äntligen har fyllts på säger Jakob: Vad är det här för knapp?? och ALLT vatten åker ur…..MITT i en värk. Blev inte super glad på Jakob om vi säger så. I med nytt vatten och där sitter jag ca 1 timme och tar värkar. Efter detta blir jag undersökt igen kl 11.00 då var jag öppen 4-5 cm öppen, alltså mer än 1 cm på en timme. Värkarna var lika intensiva och kom hela tiden. Nu behövde jag lustgas!

Del 2 kommer upp i morgon…Cliffhanger! 

blogstats trackingpixel

9 reaktion på “FÖRLOSSNINGEN DEL 1

  1. haha älskar din cliffhanger…. jag väntar SPÄNT på att få läsa imorgon med även fast jag vet hela historien!!! din blogg ÄGER.

  2. Så spännande 😀 du är så himla duktig på att skriva, du gör det så himla roligt och intressant att läsa :) ser fram emot del 2! Ps. När och om du har tid över någon dag framför, kan du inte göra ett inlägg på produkter som är bra att ha hemma till både sig själv och barnet? :) Kramar

  3. Hahaaa alltså hade min sambo tryckt på knappen där allt vatten försvann -för jäklar va snabbt det försvann med den knappen- hade nog mitt barn inte haft sin far kvar i livet 😉
    Ni måste skratta gott åt det nu i efterhand!
    Kul att du delar med dig med din förlossningsberättelse :) Kram

    • Jaa Jakob var inte poppis just då, kan ha sagt några mindre vackra ord till honom….:) Tur han skötte sig exemplariskt resten av förlossningen :) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>