VAD JAG ÖNSKAR ATT JAG VISSTE INFÖR BEBIS

såg att Frida (flinnman.blogg.se) gjort en lista och tänkte att jag gör liknande

saker jag önskar någon hade berättat för mig innan förlossning och bebis

1. Förlossningen blir aldrig så som du tänkt dig, men hur den än blir så klarar man det!

2. Man använder inte några kläder på BB eftersom det är hud-mot-hud så alla mina outfits till mig och bebis var rääääätt så onödiga

3. Amning…det tar tid..räkna med att sitta och amma konstant de första veckorna! Om man nu väljer att amma..

4. utnyttja tiden på BB och ring på klockan och fråga alla funderingar ni har!

5. kroppen efter förlossning….det är blod svett, bröstmjölk och annat myyyzigt som kommer ur en. Heeeeeelt normalt som barnmorskan hade sagt.

6. Du kommer efter ca 3 dagar när du fött lipa åt allt och känna dig superdeppig. Det går också över…om inte prata med din  partner/mamma/BVC så att du får hjälp.

7. Du kommer inte hinna sminka dig eller äta de första veckorna…förbered med typ köttbullar och makaroner + andra lätta maträtter!

Ja världen har blivit upp och ner sen du kom, trodde jag skulle kunna flyga till mallis dirr..nemas problemas! haha….Hur som bästa lilla grodungen som finns!

12562386_10153746845471006_1190732096_o 12544173_10153746845616006_1176700068_o

blogstats trackingpixel

14 reaktion på “VAD JAG ÖNSKAR ATT JAG VISSTE INFÖR BEBIS

 1. Så olika det kan vara, vår bebis är 1 vecka gammal nu och ammas bara var tredje timme ungefär och då äter hon i knappt 5-10 min och hon hade bara gått ner 165 gram på läkarbesöket som var 2 dagar efter födseln och vid på BVC hemmabesök hade hon gått upp 50 gram igen. Så för min del går det jätte smidigt hittills (kan ju ändras såklart) Så tråkigt att amning kan ta så mycket tid som för din del, hoppas det blir bättre för dig/er :) Vi har en väldigt snäll bebis som gärna ligger i sitt babynest stora delar av dagarna så mat, städ och tvätt har inte blivit lidande ännu. Tänk så olika det kan vara! Kramar

  • Ja så var det i början för oss också men det ändrades sen när hon blev lite mer medveten. Men skönt om det håller sig så för er:) Vår bebis är också väldigt snäll fast än hon vill äta mycket….:)

 2. Har nog aldrig mött en elak bebis jag, men mer eller mindre nöjda bebisar finns det nog! 😉

  Sen att bebisen ovan kan ligga i babynestet stora delar av dagen är nog mer ovanligt än vanligt.. Barn som är så små vill och behöver vara nära en själv då. Tvätt, städ och matlagning är ganska oviktigt om en jämför med att få vara nära sin lilla bebis. Kan jag tycka.

  • Vi fick information från både BB och BVC att vissa barn är mer självständiga än andra och gärna vill ligga själva, så att barn ”vill och behöver” vara nära som du skriver är faktiskt väldigt individuellt. :)

   Självklart är tiden med vår dotter viktigast och att vi hinner med mycket i hushållet också ser jag mer som något bra än dåligt. :)

   Klart det inte finns elaka barn, alla har bara olika behov, behov som kan ändras från dag till dag också :)

   • ja absolut så kan det vara! Skrev detta för att det är mer vanligt att bebisar vill ha närhet och att man blir låst i soffan de första veckorna :) Jag var inte beredd på det! Grattis till dottern!

    • ja det är ju mest vanligt :) kan säkert vända med vår lilla tjej med och när vi minst anar det blir man sittandes i soffan som du säger :) det är det charmiga med de små liven, varje dag är en överraskning :) Tack så mycket :) Er tjej är supersöt!

 3. Bra lista och kan verkligen hålla med dig i punkterna! Våran lilla tjej ville komma tre veckor tidigare ☺️ brådis ut! Idag är hon en vecka och det har verkligen varit en av dom bästa händelser i livet men också en extrem känslosam
  Vecka med hormoner som sprutar! Detta med amning, tufft och något man typ inte pratar om! Sitter själv med tårar svett och kämpar med den! Hoppas den snart ska kännas lite lättare! En tjej som inte riktigt ibland greppar utan velar = en mamma som blir stressad och lipig Men dom
  Små det mest fantastiska och underbara som
  Man fått uppleva! Oj så mycket kärlek det finns!

  • Ellerhur…man hör mycket fram till förlossningen men INGET efter! Oj tre veckor! Mår alla bra? :) Och GRATTIS! Ja alltså amningen är inte alls så mysig och smidig som de flesta säger…Men sen ska det tydligen bli UNDERBART vid 3 månader…så jag väntar tills dess sen får jag se hur vi gör med matbiten! :) som du säger, jobbigt,slitsamt men SÅ MYCKET KÄRLEK!

   • Ja hon var ivrig ut! ☺️ Alla mår bra och ja som målat upp förlossningen med det värsta blev dröm förlossningen! Där ser man va fel man kan ha och vad man inte ska läsa och lyssna på andra utan deg blir som deg blir
    Nu hoppas man snart få in lite rutiner ovh att amningen ska lätta! :)
    Just nu vet ja inte hur man ska kunna gå utanför dörren och göra saker! Amningen tar upp hela hjärnan och alla tankar och fokus! ☺️

    • vad skönt att alla mår bra! :) Hur går amningen för dig? De första 4 veckorna BODDE Eira bokstavligen talat vid mig och åt konstant. Jag låg i soffan och tänkte att jag ALDRIG kommer kunna lämna hemmet. Men sen får man lite mer grepp om det, även fast jag inte fått in några rutiner så vet jag mer hur Eira ”funkar”. Det kommer du med lära dig sen! Men eftersom man friammar så kan det gå allt mellan 4 timmar till 1 timme till 20 min mellan matningarna. Vanligast vill Eira äta varannan timme, men hon skulle kunna äta hela tiden….gillar mat! Det är svårt att få in rutiner nu, och dom flesta säger att det kommer så småningom men oftast inte innan 3-4 månader. Så man får försöka att bara gilla läget första veckorna…Men lite därför jag vill börja delamma vid 3-4månader för att det är lättare att få in rutiner med ersättning/gröt osv :)

     • Den går okej men hon har haft två dagar då hon enbart velat ta ens bröstet så fått bråka lite med henne att ta andra också då det blir väldigt fyllt hon greppar ibland inte så det tar ett tag innan hon suger tag = svettig mamma. Men
      Ena stunden går det bra och det flyter! Min mjölk har först börjar komma nu 8 dagar efter! Också så individuellt och inte som dom säger på BB att det tar 2-3 dygn! Haha Nix Nix. Sen är det teknik både för mig och henne som behöver övas in! Hon har gått upp så det är ju skönt då går det åt rätt håll i alla fall :)

      Ne det tar ju ett tag och olika för alla! Vissa går allt s
      En dans medans andra får svettas lite men ja det kommer nog mer ovh mer! Hon sover gärna 3 timmar åt gången så nästan behöver väcka henne för mat!
      Ja man är ny på sllt ☺️ Promenad har vi i alla fall kommit ut på och det känns så skönt att lämna bubbland inne lite

 4. Spydde Eira i början? Eller va hon duktig på att rapa? Amma du bägge brösten samtidigt? Eller nöjde hon sig med ett i taget? ☺️ Kram

  • Om du vill får du gärna skriva till mig på FB så kan vi prata amning där! :) För jag hade med TUSEN funderingar och alltid skönt att ha någon som har liknande situation. OM du vill, annars svarar jag här såklart! Och Eira spydde inget i början, men NU bara för en vecka sedan har hon börjat spy. Men det är inte mycket och inte alltid. I början för att få igång produktionen jämt på båda så tog jag ett bröst i taget alltså började med höger, sen vid nästa amning vänster sen höger… Nu tänker jag inte så längre utan känner vilket som jag tog senast (känns tomt typ). KRAM! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>